Gitaarversterkers

HOME

 

Gitaarversterkers

GITAARVERSTERKERS

Gitaarversterkers

GITAARELECTRONICA

Gitaarversterkers
Gitaarversterkers

LINKS

 

Gitaarversterkers

WIE ZIJN WIJ?

 

 

Gitaarversterkers

CONTACT

Muziektechniek

Reparatie

Onderhoud

Nieuwbouw

Gitaarversterkers

PROJECTEN

 

 

Bassman 1964 Clone

 

 

FENDER Tremolux 1964 (piggy-back)

 

Bram kwam bij mij met het verzoek deze beauty uit 1964 weer goed werkend te maken. De potmeters zaten vast en een hoop gebrom en gekraak overstemde het gitaargeluid. Je probeert zo’n mooie oude Amerikaan altijd zo origineel mogelijk te houden, maar elco’s verouderen nu eenmaal, zeker na een jaar of 50. Potmeters zie ik ook als een “verbruiksartikel”, ze slijten in het gebruik, net als de banden van de auto.

Op de foto’s een impressie van het binnenwerk van deze Fender Tremolux. Duidelijk zijn de met de hand bedrade onderdelen, het ontbreken van printjes, en de degelijke opbouw.

De nieuwe Elco’s op een bedje van siliconenkit. Ze kunnen niet lostrillen, maar bij eventuele demontage kun je ze gemakkelijk er uit krijgen.

Helaas waren de oude Fender “Oxford” speakers niet meer te redden. Er zijn geen recone-sets meer verkrijgbaar, dus er moest naar een alternatief worden gezocht.

De nieuwe speakers zijn natuurlijk wel typisch FENDER. In overleg met Bram werd gekozen voor de JENSEN P10Q,

de iets warmere versie van de P10R.

Je ziet de FENDER Tremolux hier in de karakteristiek “piggy-back” opstelling, een handige truuk van Leo Fender om de versterker en box achterover te laten leunen, zodat het geluid meer op de oren van de gitarist werd geprojecteerd, als een monitor, als het ware. De versterker zit met speciale beugels op de speakerkast gemonteerd.

 

Bedankt Bram voor dit mooie project!

Heb je ook een oude buizenversterker die je gereviseerd wilt hebben? Doe ons een plezier en neem contact  op met Soundfixer. Met veel liefde brengen wij de oude sound terug in jouw versterker! Tel: 06-293 222 41