Gitaarversterkers

HOME

 

Gitaarversterkers

GITAARVERSTERKERS

Gitaarversterkers

GITAARELECTRONICA

Gitaarversterkers
Gitaarversterkers

LINKS

 

Gitaarversterkers

WIE ZIJN WIJ?

 

 

Gitaarversterkers

CONTACT

Muziektechniek

Reparatie

Onderhoud

Nieuwbouw

Gitaarversterkers

PROJECTEN

 

 

Bassman 1964 Clone

 

 

FBT gitaarversterker 5 Watt ca. 1965

 

Geert kwam bij mij met de vraag of deze mooie FBT nog redden was, Per ongeluk heeft de “voltage selector” op 110 Volt gestaan terwijl hij aangezet werd hier in Nederland, waar we 230 Volt hebben. Een beetje rook en een “poefff” en hij deed het niet meer. Na een eerste inspectie bleek dat de voedings elco’s en de uitgangstrafo de te hoge spanning niet hadden overleefd. Het bleek een vrij uniek ontwerp, zgn. “Single ended” met 1 buis in de eindtrap, een EL90, min of meer de EL84 maar dan met een 7 pens buisvoet.

Het binnenwerk: Onder in het midden de EL90, een 7-pens versie van de

(9-pens) EL84.

Rechts de defecte uitgangstrafo en links de grote blauwe dubbelelco, die ook niet meer werkte.

Een paar voor en na foto’s : links de oude 7-pens buisvoet, rechts de nieuwe keramische buisvoet, nog niet helemaal aangesloten. Daaronder de originele jack-input met 50 jaar aanslag, en daarnaast dezelfde jack na schoongemaakt te zijn.

De print opnieuw opgebouwd met nieuwe keramische buisvoetjes, nieuwe elco’s en voedings-weerstanden.

 

Links de oude (defecte) uitgangstrafo, rechts het nieuwe exemplaar; deze is wel een beetje groter, dus ik heb nieuwe gaten moeten maken om hem te monteren.

De complete versterker weer gemonteerd. Nieuwe buizen + buisvoetjes, nieuwe elco’s, nieuwe uitgangstrafo en alles schoongemaakt en optimaal werkend!

De versterker zag er al uit als een plaatje, maar klinkt nu ook weer als een klok!

Geert, erg bedankt voor dit mooie project!

Heb je ook een oude buizenversterker die je gereviseerd wilt hebben? Doe ons een plezier en neem contact  op met Soundfixer. Met veel liefde brengen wij de oude sound terug in jouw versterker! Tel: 06-293 222 41

De FBT zag er nog fantastisch uit, waarschijnlijk omdat hij met 5 Watt vermogen te licht was voor optredens, en dus een zwaar leven “on the road” bespaart is gebleven.